Zit je lekker na te genieten van de smaken die met het voorgerecht over je tong gerold zijn, wordt het alweer tijd voor het hoofdgerecht. Kies je een hoofdgerecht met vlees, gevogelte, vis of lekker vegetarisch? Ga je buiten de deur eten, dan kun je kiezen uit een verscheidenheid aan heerlijke gerechten. Maar waar houden Nederlanders nu precies van? Deja-Vu restaurant Holten geeft je in dit artikel de 4 meest populaire hoofdgerechten in Nederland.
Varkenshaas medaillons
Wist je dat varkenshaas een zeer mager stuk vlees is van de haas van een varken. Het bevat weinig vet, veel eiwitten en is een rijke bron van vitamine B en selenium. Varkenshaas medaillons met champignons en jus uit de pan zijn zo mals dat ze smelten op je tong. Voor veel Nederlanders is dit dan ook hun favoriete hoofdgerecht in een restaurant en daarnaast zetten restauranthouders het graag op de kaart. Niet alleen omdat de vraag groot is maar ook omdat het zo lekker snel is gemaakt, slechts 30 minuten.
Zalmfilet met groene saus
Dit gerecht is zo mooi als het lekker is. Een groene saus wordt over malse roze zalmsteaks gedruppeld om een gerecht te creëren dat perfect is voor amusement. Bovendien geeft de kruidige saus bovenop de zalm elke hap een intense smaak. Het is een veelgevraagd hoofdgerecht wat restaurant graag aanbieden. Dit is een van die heerlijke gerechten die in een paar minuten wordt bereid, maar die elegant genoeg is om een feestelijke en voedzame maaltijd aan gasten te serveren.
Risotto
Onder Nederlanders een favoriet gerecht dat zijn oorsprong vind in Noord-Italië, risotto. Het wordt gekookt met bouillon en geroerd tot het een romige consistentie heeft. Eenvoudig uitgelegd is risotto wat boter, uien, misschien wijn, kort- of half langkorrelige rijst, en bouillon, afgewerkt met Parmezaanse kaas. Door de jaren heen hebben veel koks een eigen draai aan deze lekkere maaltijd gegeven en ingrediënten toegevoegd of juist weggelaten. Het is een elegant hoofdgerecht zonder complex te zijn.
Kip van het bot
Eén van de meest geconsumeerde gerechten, zowel in Nederland als daarbuiten is een lekkere langzaam gebraden kippenpoot met een krokant laagje. Wees eerlijk, mensen van alle leeftijden, zowel jong als oud houden ervan. Niet gek dus dat dit hoofdgerecht bij heel wat restaurants in binnen- en buitenland op de menukaart staat. Het geheim van deze maaltijd is dat de kip langzaam gebraden wordt en afgemaakt op een hoge temperatuur, zodat de huid lekker knapperig wordt.